Podden

Barnrättssnack

2019 – året innan barnkonventionen blev lag – satt jag och Linus Torgeby och pratade om att vi ville göra något som konkretiserade vad konventionens olika artiklar handlade om och vilka krav konventionen ställer på en verksamhet. Det mynnade ut i en podd! I podden, som fick namnet Barnrättssnack, bjuds lyssnaren in att ta del av olika verksamheter, funktioner och aktiviteter, och får en större förståelse för hur barnkonventionen kan omsättas i konkret handling.

Behovet visade sig vara stort

Tanken var att podden skulle gå i en säsong, men lyssnarna ville annat och nu har vi spelat in över 100 avsnitt! Det är tydligt att det finns ett stort intresse, och behov av kunskap, för de här frågorna.

Barnrättssnack har genom åren fått vara sällskap i många olika yrkespersoners och studenters vardag. Vi har fått veta att podden används som underlag för uppsatser, som referens i böcker, och del i verksamhetsplanering, liksom som utgångspunkt för lektionsupplägg och som fikasnack. Framför allt har den bidragit till många samtal om barnets rättigheter. Det gör oss superglada och det är därför vi fortsätter podda.

Tillsammans med dig som lyssnare hjälps vi åt att hålla samtalet om barnets rättigheter levande.

Provlyssna

Här kan du lyssna på några avsnitt.

Följ
Nyhetsbrev
Få tips och trix på hur du kan arbeta med barnkonventionen. 

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

crossmenuchevron-down