Åsa Ekman

Barnrättsarbete

Hur påverkar barnkonventionen oss i verksamheten? Hur gör vi en barnkonsekvensanalys? Hur ser ett bra styrdokument ut, och vad ska det innehålla? Kanske vill ni öka er förståelse för vad barn och unga tycker behöver förändras, eller skapa strukturer eller forum för barns och ungas inflytande?

Enkelt och konkret

Frågetecknen hopar sig lätt och det kan vara svårt att veta i vilken ände vi ska börja med arbetet. Även den som har jobbat med barnrättsfrågor en tid, kan hamna i lägen då det känns som att arbetet kört fast och en behöver hjälp med nästa steg.

Jag kan hjälpa till och stötta eller styra upp där det behövs – exempelvis genom att processleda hela arbetet, granska verksamheten, eller analysera och utvärdera de arbetsinsatser ni redan har gjort. Vill ni att jag endast ska finnas där som ett bollplank, så går det så klart också fint.

Eftersom alla organisationer och verksamheter har olika förutsättningar, behöver en ofta göra anpassningar för att hitta det sätt som funkar bäst. Vi utgår från arbetet ni gjort och gör det så enkelt och konkret som möjligt.

Vad behöver du hjälp med?

Vill veta mer om barnets rättigheter.

Är du intresserad av ämnet, men inte riktigt redo att ta steget vidare? Inga problem. Jag har både böcker och artiklar att läsa för att fördjupa dina kunskaper. Du kan också lyssna på podden Barnrättssnack jag gör tillsammans med min kollega Linus Torgeby. 

Vi behöver utbildning inom barnrätt.

Är ni en grupp som behöver utbildning inom barnrätt – allmänt som specifikt? Läs mer på sidan Föreläsningar eller kontakta mig för att prata om just ert specifika behov.

FN

Barnkonventionen

Jag behöver nog veta mer om ett visst område.

Självklart! Kika in på respektive område för att läsa mer om hur jag kan hjälpa er vidare.

Nej du Åsa! Jag vet inte. 
Kan vi inte höras istället?

Självklart! Skicka mig ett meddelande via formuläret så snackar vi ihop oss.

  Följ
  Nyhetsbrev
  Få tips och trix på hur du kan arbeta med barnkonventionen. 
  Prenumerera

  Copyright © Alla rättigheter förbehållna

  envelopefile-emptypicturebookmiccrossmenuchevron-down