Åsa Ekman

Barnrättsarbete

Hur påverkar barnkonventionen oss i verksamheten? Hur gör vi en barnkonsekvensanalys? Hur ser ett bra styrdokument ut, och vad ska det innehålla? Kanske vill ni öka er förståelse för vad barn och unga tycker behöver förändras, eller skapa strukturer eller forum för barns och ungas inflytande?

Enkelt och konkret

Frågetecknen hopar sig lätt och det kan vara svårt att veta i vilken ände vi ska börja med arbetet. Även den som har jobbat med barnrättsfrågor en tid, kan hamna i lägen då det känns som att arbetet kört fast och en behöver hjälp med nästa steg.

Jag kan hjälpa till och stötta eller styra upp där det behövs – exempelvis genom att processleda hela arbetet, granska verksamheten, eller analysera och utvärdera de arbetsinsatser ni redan har gjort. Vill ni att jag endast ska finnas där som ett bollplank, så går det så klart också fint.

Eftersom alla organisationer och verksamheter har olika förutsättningar, behöver en ofta göra anpassningar för att hitta det sätt som funkar bäst. Vi utgår från arbetet ni gjort och gör det så enkelt och konkret som möjligt.

Vad behöver du hjälp med?

Kika in på ett visst område om du vill läsa mer eller kontakta mig via formuläret nedan så tar vi det därifrån.

Kontakt

Kul att du vill prata om barnets rättigheter med mig!

Jag vet, formulär är rätt stela och tråkiga, men eftersom jag ofta utbildar om dagarna så har jag lite svårt att svara i telefon. Så, skriv nåt här så hör jag av mig till dig så fort jag har möjlighet.

    Följ
    Nyhetsbrev
    Få tips och trix på hur du kan arbeta med barnkonventionen. 

    Copyright © Alla rättigheter förbehållna

    crossmenuchevron-down