Artikel 4

Implementering

I konventionens artikel 4 står det bland annat att vi ska genomföra administrativa och andra åtgärder till fullo av våra resurser för att genomföra barnets rättigheter. För att göra det lite mer begripligt kan vi översätta det med implementering. Det kan handla om att titta på budgeten och resursfördelningen utifrån ett barnrättsperspektiv, ta fram styrdokument och handlingsplaner, göra en granskning av arbetet som gjorts, anställa en ansvarig för barnrättsfrågorna och mycket annat. Det är ofta svårt att veta i vilken ände en ska börja och vilka verktyg eller metoder som tar oss framåt. Jag hjälper er gärna i det arbetet.

Vad behöver du hjälp med?

Kanske har ni haft en barnstrateg på plats, men som har slutat? Vi löser det! Ibland uppstår ett glapp i bemanningen, mellan att en anställd slutar och en ersättare är på plats. Andra gånger behövs förstärkning under en begränsad tid av andra orsaker. Oavsett varför ni behöver tillfällig hjälp ifrån någon som kan arbeta med barnrättsfrågorna, så kan jag hoppa in och göra jobbet. Jag kan exempelvis handleda befintliga medarbetare eller ta hand om det förberedande arbete som behöver göras för att en ny medarbetare ska kunna komma i gång direkt med sina nya arbetsuppgifter.

Hur kan jag hjälpa er göra skillnad för barn?

Lär dig mer

Vill du veta lite mer om implementering, tycker jag du ska lyssna på avsnitt 80 av podden Barnrättssnack. Där pratar vi om vanliga misstag som många organisationer gör. I avsnitt 19 snackar vi just om olika implementeringsåtgärder.

Följ
Nyhetsbrev
Få tips och trix på hur du kan arbeta med barnkonventionen. 

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

locationcrossmenuchevron-down