Artikel 3

Barnets bästa

Barnets bästa är en av de mest komplexa artiklarna i barnkonventionen, och samtidigt en artikel som ger oss ett konkret tillvägagångssätt – vi ska ta reda på vad barnets bästa är och prioritera det. Hur vi sen gör det, kan såklart se väldigt olika ut beroende på uppdraget och verksamheten vi jobbar i. Men oavsett så kräver det att vi har riktlinjer och arbetssätt som möjliggör barnkonsekvensanalyser och prövningar av barnets bästa.

Vad behöver du hjälp med?

Har du funderingar om barnets bästa och hur ni kan integrera det i beslut och utredningar eller i planeringen av er verksamhet? Då löser vi det tillsammans tycker jag. Jag har tidigare både processlett, varit sakkunnig rådgivare och fungerat som bollplank i arbetet med barnkonsekvensanalyser och prövningar av barnets bästa. Jag kan så klart också hjälpa er att se över era riktlinjer och rutiner för hur och när ni arbetar med barnets bästa.

Hur kan jag hjälpa er göra skillnad för barn?

Läs mer

Det finns också massvis att läsa när det kommer till hur en kan jobba för att tillgodose och säkerställa barnets bästa. Här har jag skrivit lite om hur en kan göra det.

Följ
Nyhetsbrev
Få tips och trix på hur du kan arbeta med barnkonventionen. 

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

locationcrossmenuchevron-down